image_intro_alt

Patryk Fajdek - Wiceprzewodniczący Nowej Lewicy oraz Łukasz Mierzejewski - Przewodniczący młodzieżowych struktur PiS Ziemi Radomskiej - byli gośćmi Łukasza Nogaja w "Mocnej Rozmowie" - w Radiu Radom

Patryk Fajdek, wiceprzewodniczący Nowej Lewicy w Radomiu, był m.in. gościem Mocnej Rozmowy w Radiu Radom, podczas którejKonferencja prasowa dn. 17.03 podsumowano wydarzenia bieżącego tygodnia.

Jak mówił na antenie Patryk Fajdek: "Sesja Rady Miasta zwołana w temacie obrony papieża nigdy nie powinna mieć miejsca. Gdybym pełnił funkcję radnego czy parlamentarzysty, nie pojawiłbym się na niej. Wynika to z prostej zasady: świeckiego państwa. Mariaż kościoła i państwa, to zacieranie się granic na linii państwo-kościół - szczególnie widoczne podczas rządów tego obozu politycznego - szkodzi obu stronom."

"Dla mnie przestępstwo pedofili jest takim samym przestępstwem, jak jego ukrywanie, bo oba dotykają niewinnych, bezbronnych dzieci. Irlandia pokazała jak rozliczać się z takimi przypadkami. Powołana została specjalna komisja, księża stawali przed sądami a kościół płacił ogromne odszkodowania." - dodał.
Zdaniem Patryka Fajdka, jedyną instytucją, która może rozwiać wszelkie wątpliwości wokół wizerunku papieża jest kościół, który powinien otworzyć archiwa - aby nie było żadnych domysłów.

Wśród innych tematów poruszono potrzebę budowy SOR w Radomiu, zmian w kolegium prezydenckim, przedłużającej się procedury przetargowej dotyczącej remontu wiaduktu przy ul. Żeromskiego oraz potrzeby utworzenia drogi S12.
"Radom potrzebuje drogi S12, jednak mimo tego, że PiS posiada pełnię władzy, to od lat słyszymy jedynie czcze obietnice. Na wielu odcinkach nie ma drogi ani nawet wyznaczonej ścieżki, jak miałaby  ona biec. PiS nie zrobił nic, aby przyspieszyć tę inwestycję." - zauważył Patryk Fajdek.

Całą rozmowę można obejrzeć i wysłuchać → TUTAJ

[Opr.PF,AL]
Radom, dnia 20 marca 2023r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!